OPERACIONS AMB TRAÇATS (BUSCATRAZOS)

Amb la paleta buscatrazos es poden crear noves formes mitjançant la combinació de diferents objectes superposats







Afegir àrea de forma: Defineix el contorn de tots els objectes com si fossin un únic objecte combinat. La forma resultant adopta els atributs de pintura de l'objecte superior.



Intersecar àreas de forma: Defineix el contorn de l'àrea amb la qual se superposen tots els objectes.



Excloure àreas de forma: Defineix les àrees no superposades dels objectes i converteix en transparents les àrees que se superposen. Les àrees en les quals se superposen un grup d'objectes parell es fan transparents; quan se superposa un grup d'objectes imparell, l'àrea s'emplena.



Restar àreas de forma: Resta els objectes situats més al capdavant de l'objecte situat més al fons. Pot usar aquest comando per a eliminar certes àrees de la il·lustració canviant l'ordre de apilamient.



Menys fons: Resta els objectes situats més al fons de l'objecte situat més al capdavant. Es pot usar aquest comandament per a eliminar certes àrees de la il·lustració canviant l'ordre de apilamient.



Dividir: Separa una part de la il·lustració en les cares farcides que la componen (una cara és un àrea no dividida per un segment de línia).



Tallar: Elimina la part oculta d'un objecte farcit. Elimina els traços i no combina objectes d'igual color.



Combinar: Elimina la part oculta d'un objecte farcit. Suprimeix els traços i combina qualsevol objecte afegit o superposat farciment amb el mateix color.



Retallar: Divideix una il·lustració en les cares farcides que la componen i, a continuació, elimina totes les parts de la il·lustració que queden fora dels límits de l'objecte situat més al capdavant. També suprimeix tots els traços.



Contornejar: Divideix un objecte en els seus segments de línia o bordes. Aquest comandament és útil per a il·lustracions en les quals és necessari tallar els objectes que se superposen.




TRAÇATS

Un traçat és el mateix que un objecte.
Poden ser oberts (línies, semicercles) o tancats (quadrats, circumferències...).


Un traçat compost és aquell que està format per més d'un traçat amb farcit, i que a la seva intersecció hi ha un forat.

A la paleta capes apereixen com i no es potden canviar els atributs ni manipular individualment dels components.







FORMES COMPOSTES

És aquella que està formada de dues o més objectes editables, cadascun dels quals té els seus atributs. A la paleta capes surten com objectes agrupats i nomenats: forma compuesta. Es poden editar desde la paleta Capes o bé amb l'eina de selcció directa.

En una forma composta, els traçats de sota adquireixen els atributs de que es troba a dalt en les opcions: Afegir, Intersecar o Excloure.
Després es poden editar aquest atributs segons convingui.